9 Nisan 2015 Perşembe

Akademik Camianın Fenomeni: Crazydoçent34

Bu yazımda, akademisyenlerin özel hayatını mercek altına aldığım yeni tiplemem crazydoçent34'ü sizlere tanıtacağım. Crazydoçent34 akademik dünyanın Cin Ali'si, Ayşegül'ü olacak ve Crazydoçent34 Bungee-Jumping Yaparken Sınav Kağıdı Okuyor taadında hikayelere konu olacak. 

Crazydoçent34 Kimdir?

Crazydoçent34 1970 yılında İstanbul'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini tamamladıktan sonra Galatasaray Lisesi'ne, ardından 1991 ÖSS'ye çılgınlarca kasıp Boğaziçi Üniversitesi'ne girdi. Hiçbir consent isteği reddedilmeyen ve repeat'in r'sini bilmeyen crazydoçent34 1994'te lisansını tamamladı. Girdiği tüm sınavlarda curve'un canına okuduğundan, sayesinde ders geçemeyen dönem arkadaşları mezuniyet gecesinde "Yüksek yüksek lisanslara başvurmasınlar." türküsünü söyleyerek muhtelif yerlerine kına yaktılar. 

Arkadaşlarını dinlemeyerek arka arkaya yüksek lisans ve doktorayı fondipleyen crazydoçent34 "İçsel Çatışıklıkları Pasivize Etmede Sanrılar ve Sabuklamaların Freudiyen Kuramlarda Açımlanması" alanında uzmanlaşarak doçent oldu.

Öte yandan, evde kalmış bir doçent olarak mahalle dedikodularının malzemesi haline gelen crazydoçent34. telli duvaklı gelin olarak kaynanasının hamarat gelini olmaya namzetliğini koydu. Geleneksel Türk aile yapısının feminist politikaya geçit vermediğini görmek crazydoçent34 için bir dönüm noktası oldu. 

"Çocuk da yaparım, kariyer de." cümlesini söylemenin eylemekten daha kolay olduğunu fark eden crazydoçent34'ün duygularına mütercim-tercümanlık yapmak adına Homo ibretus olarak bir hikaye dizisi oluşturmaya karar verdim. Sıradaki yazımda da okunmayı bekleyen sınavlarla bakılmayı bekleyen çocuklar arasında sıkışan crazydoçent34'ün "ibretlik" hikayesini anlatacağım. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder