2 Ocak 2022 Pazar

Noel Görümce

 31 Aralık akşamı kutlama yapmak bizim kültürümüzde var mı yok mu uzun uzun tartışılmasına rağmen netleşemedi ama 1 Ocak günü toplanıp hısım akrabanın Instagram’a ve Whatsapp gruplarına attığı fotoğraflar ışığında dedikodu yapmak kesinlikle bizim kültürümüzde var bu çok açık. (Son kısmı İlber Ortaylı tonlamasıyla okuyalım lütfen.)


-Ay gördün mü Hülya’lar yılbaşına Abant’a gitmişler ee tabi kocası deve yüküyle maaş alıyo.

+Kız gördüm gördüm, burnunu da mı kaldırtmış o? Gerçi zaten burnu havadaydı da…


Gavurlar gibi yılbaşı kutlamak bizim kültürümüzde yokmuş, peh!Sanki baby shower olayını Orta Asya bozkırlarındaki atalarımızdan miras aldık. Şu bir gerçek ki işin ucunda dostu düşmanı çatlatma fırsatı varsa her türlü örf adeti bağrına basabilecek bir halkız.


Batı toplumları gibi çam ağacı süsleyip hindi pişirmiyoruz belki ama akraba Whatsapp grubuna atılan kısırlı Rus salatalı fırında tavuklu sofra fotoğraflarıyla eltiye nispet yapmak olsun, rakı bardağıyla story atan kayınçoya Instagram’dan vaaz verdikten sonra okeye oturmak olsunyılbaşı akşamına yerli ve milli bir hava katıyor.Neyse bu seferlik yazıyı kısa tutuyorum, kocası 9000 TL maaş alırken kayınvalidesine zigon sehpa aldıran gelinin hikayesi ilgimi çekti de.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder