6 Aralık 2013 Cuma

İbret Günü'nde Bu Yıl Neler Oldu?

Dünya İbret Günü’nde Bu Yıl Neler Oldu?


3 Aralık Dünya İbret Günü (ajite edilmiş haliyle Engelliler Günü) bu yıl da klişeler eşliğinde kutlandı.  Aslında takip etmeseniz de tahmin etmemeniz mümkün değil zaten. İşte ben o gün neler olduğunu size özetleyeceğim.

1- SEMPATİK EMPATİ


İbret Günü’nde en çok yaşanan empati çalışmalarını bu başlık altına topladım. Empati kurmak adı altında yapılanlar şu şekilde:

-X belediye başkanı veya Y valisi ayağına beyaz çorap giyerek (alçı yapmış kendince akıllım .s) o çok sevdiği, hatta bütünleştiği, döner koltuğuna oturup sokakları gezdi. (Homo Tekerus’ları anlamış yani)

-A partisinin milletvekili gözlerini siyah bir bandajla kapatıp eline beyaz bir baston alıp (Homo Zifirus, tıpkısının aynısı :P) oraya buraya tosladı. (kıyamadım ki şimdi ben)

-B şehrinin C ilçesinde bir konferans salonuna binlerce kişi (muhtemelen D İlkokulu veya E Lisesi öğrencileri) zorla tıkıldı ve engellilikten bihaber olan insanlar engellilikle ilgili ahkâm kesmelerini bu zavallılara “farkındalık uyandırma” adı altında dinletti.

2- ÖNCE PANELDE ENGELLERİ KALDIRALIM, SONRA KOKTEYLDE YEMEKLERE SALDIRALIM! 

Bu son derece anlamlı merasim “Kimsesiz Sokak İguanalarını Koruma Derneği” tarafından düzenlendi. Şıklıklarıyla göz kamaştıran hanımefendiler daha olayın farkında bile olmadıklarından konferans boyunca dedikodu yaptılar. Bu sırada mail’lerini kontrol eden Muhittin Bey ve whatsapp’tan mesajlaşan oğlu Zübeyircan da gözlerden kaçmadı.

3- ÇIKARIN PEÇETELERİ AJİTE YAPICAM


İbret Günü’nün vazgeçilmezlerinden biri de insanlarda duygu patlamasına yol açan ve insanların yardım eliyle vicdani mastürbasyon yapmasını sağlayan azim ve gayret öykülerinin protagonisti biz İbretus’lar. Bu örnek insanlar topluluk önüne çıkartılıp, önceki yazımda bahsettiğim tarzda şiirler okutulmak suretiyle dinleyici ve izleyicilerin egoları tahrik ve tatmin edildi. Bu işten en kârlı çıkan taraf ise Selpak firması oldu. Peçete satışları gün boyunca %71 arttı.

4- ALTIN KALP ÖDÜLLERİ SAHİPLERİNİ BULDU


Yılın en altın kalplilerinin ödüllendirildiği bu muhteşem günde en klişe cümle dalında “Engelleri kaldırın.” ve “Engelsizsiniz.” arasındaki kıyasıya rekabetin sonunda her iki cümleye de ödül verildi. En iyi yardımcı dalında ise, engelli bir genci her sabah yolun karşısına geçiren Büfeci Necati ödül aldı. En altın kalpli kadın dalında, işitme engelli Zekeriya Abi’nin gömleklerini ütüleyen komşusu Süheyla Hanım ödüllendirilirken, mangal gibi yürekli adam ödülünü ise mahallenin en güzel kızına olan aşkını kalbine gömüp hayatını ortopedik engelli bir kıza adayan Matkap Ferit aldı.


Evet, geçen yıl da bu yıl da bunlar oldu sevgili okur, ve bu zihniyet değişmediği sürece 3 Aralık 8723’te de bunlar olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder